Referensprojekt

csm_steny_24d12961c0.png

Vitartes –

kv Patienten

reformat_konceptsthlm_sergelsgatan_camdr
we_beridarebanan_sveavgen_vy_sderut_stor
20171027_vy-nattugglan-folkungaplatsen-f
Rinkeby3.jpg

Vasakronan –

kv Nattugglan 14

Vasakronan – Sergelgatan kv Beridarebanan

Micasa, NCC
Rinkeby All'e 

 

Vasakronan – kv Nattugglan 14

Nybyggnad av ca 22 000 m² kontorslokaler på Södermalm i Stockholm

SEC Projekt AB tillsammans med Ferax Installationsprojekt AB har fått i uppdrag av Vasakronan att projektera VVS-installationer för nybyggnaden av ett kontorshus nära Medborgarplatsen. Projektet omfattar även energiberäkningar och installationssamordning under byggskedet.

Inom projektet uppfylls höga krav på miljö – projektet certifieras enligt LEED version 4 på nivån Platinum.

Energieffektiv värmeåtervinning och kylvärmepumpar samt en behovsstyrd klimatanläggning ger mycket bra energiprestanda ner till ca 30 kWh/m², A‑temp, år.

En hög nivå på BIM tillämpas inom projektet. Projektörer inom alla discipliner ritar i Autodesk Revit och även MagiCAD inom installationssystem, vilket ger stora samordningsfördelar. BIM-modellens information tas effektivt tillvara på inom produktionen så att en effektivare byggprocess uppnås.  En vision för projektet är ett ritningslöst projekt, även så kallat modellbaserat byggande.

Illustration: Equator Arkitekter, Vasakronan AB

 

Vasakronan – Sergelgatan kv Beridarebanan

Om- och tillbyggnad av ca 17 000 m² handelslokaler i Stockholm City

SEC Projekt AB tillsammans med Ferax Installationsprojekt AB har fått i uppdrag av Vasakronan att projektera VVS-installationer för om- och tillbyggnad av handels- och restauranglokaler i lågdelarna av de klassiska Hötorgshusen 1-4. Projektet omfattar även ombyggnad av försörjningssystem till Hötorgshusen samt energiberäkningar för hela kvarteret.

Inom projektet uppfylls höga krav på miljö. Geoenergisystem med 60 st borrhål och kylvärmepumpar samt behovsstyrd klimatanläggning och effektiva värmeåtervinningssystem ger mycket bra energiprestanda. Stor vikt har lagts vid energiberäkningar och simuleringar för optimering av tekniska system.

En hög nivå på BIM tillämpas inom projektet. Projektörer inom alla discipliner ritar i Autodesk Revit och även MagiCAD inom installationssystem, vilket ger stora samordningsfördelar.

Illustration: Wester+Elsner Arkitekter, Vasakronan AB

 

Vitartes – kv Patienten

Nybyggnad av ca 30 000 m² vårdlokaler i Stockholm

SEC Projekt AB har fått i uppdrag av Assemblin VS att utföra energi- och klimatberäkningar åt Arcona och fastighetsägaren Vitartes för nybyggnad av vård- och forskningslokaler med bland annat S:t Eriks Ögonsjukhus som hyresgäst.

Inom projektet uppfylls höga krav på miljö – Miljöbyggnad Guld. Effektiva värmeåtervinningssystem ger mycket bra energiprestanda.

Illustration: white Arkitekter, Vitartes

 
Rinkeby Alle.jpg

Micasa Fastigheter, Rinkeby Allé 

Nyproduktion av ett äldreboende med ca 90 lägenheter inkl. arbetsplatser, teknikvåningar, läkemedelsrum och desinfektionsrum, ca 8 000 m², miljöbyggnad silver.

 

VS-projektering inkl. projektering av geoenergi anläggning med kylvärmepumpar för mediaförsörjning av värme/kyla samt framtagning av lönsamhetsberäkning.

 

Projekteringen utfördes i Autodesk Revit med en hög detaljeringsgrad. 

Illustration: Winroth arkitekter